Tummaa tai mustaa portteria Tartosta kaatui tuoppiin saunan jälkeiseen vilvoitteluhetken rentouttajaksi, olihan takana raskas työ blogin kadonneiden kuvien korjaamisessa: mikä Bloggeria mahtoi oikein vaivata. Vaahto oli illan tummetessa arvioitava vain nopeahkoksi. Tuoksussa on kahvia, mistä sitäkin olueeseen aina riittää. Paahteisuutta löytyy myös. Maku on pehmeä, varmistetaan vielä että on pehmeä. Kahvia ja mallasta hiipii makunystyröihin. Etiketissä puhutaan kaurapuurosta, ehkä pitää huomenna keittää aamupalaksi kaurapuuroa. Ostin oluen Tarton Gambrinuksesta, mutta tätä taitaa olla saatavilla ihan kaupoistakin, ostan. 0,33 l, 5,5 % , 5/5
perjantai 29. syyskuuta 2023
Anderson's Get Oat
tiistai 26. syyskuuta 2023
Lammin Porter
Sahtipanimon portteri on mustaa ja vaahto on rusehtavaa. Tuoksussa on kahvia ja lakritsia, paahdetta. Maku on kahvimaista, vähän lakua ja paahteisuutta on reippaasti. Onnistunut kokonaisuus täydentyy vielä mausta tutulla jälkimaulla. Mukavan täyteläinen olut soljuu nieluun helposti, olisiko vähän kaivannut makeutta, toisaalta ei. 440 ml, 5,2 %, 4/5
lauantai 23. syyskuuta 2023
Olubrykiraum Kullervo Vaalea Ruissahti
Raumanvierailu juhlistui kun Savelan puistossa oli mainoskyltti joka ohjasti panimoravintolaan. Hämäläiselle hurjalta kuulostava väite oli että länsisuomalainen sahtiresepti olisi hämäläistäkin vanhempaa, pronssikaudelta jopa. Nestemäinen leipä on vaaleahkoa, vaimeasti kuohuvaa. Tuoksu on vähän hiivainen tai siis oikeastaan sahtimainen ja vähän hedelmäinen. Suutuntuma on pehmeä, mutta voimakkaan viljainen. vaaleampaa sahtia en ole tainnut ennen maistella, mutta hyväähän tämä on. Tutun salakavalasti olut valuu nielusta alas, ei liikaa hiilihappoja eikä turhia humalia, yksinkertaista. 0,33 l, 7,5 %, 5/5