Raumanvierailu juhlistui kun Savelan puistossa oli mainoskyltti joka ohjasti panimoravintolaan. Hämäläiselle hurjalta kuulostava väite oli että länsisuomalainen sahtiresepti olisi hämäläistäkin vanhempaa, pronssikaudelta jopa. Nestemäinen leipä on vaaleahkoa, vaimeasti kuohuvaa. Tuoksu on vähän hiivainen tai siis oikeastaan sahtimainen ja vähän hedelmäinen. Suutuntuma on pehmeä, mutta voimakkaan viljainen. vaaleampaa sahtia en ole tainnut ennen maistella, mutta hyväähän tämä on. Tutun salakavalasti olut valuu nielusta alas, ei liikaa hiilihappoja eikä turhia humalia, yksinkertaista. 0,33 l, 7,5 %, 5/5
lauantai 23. syyskuuta 2023
torstai 21. syyskuuta 2023
Lehe Vabalava
Virolainen lager on tehty yhteistyössä virolaisen teatterin kanssa. Olut kuohuaa avatessa ja lisäkaadoillakin vähän liikaa. Olut on sameaa ja vaaleaa, kuohu on höttöistä, valkeaa ja kestävää. Tuoksussa on vähän kukkaisuutta ja heinää. Maku on mukavasti heinäinen, vähän humalaa ja hiilihappoa on, ehkä liikaakin. Humalaisuus nappaa mukavasti jälkimaussa kitalakeen. 440 ml, 4,8 %, 4/5
lauantai 16. syyskuuta 2023
Tuju Katkarapula DDH Pale Ale
Bier Bierin terassilla nautiskelin kirkkaan keltaista alea, se vaahtosi mukavasti valkoisena. Tuoksussa humalat peittelevät hedelmiä, ananasta ja greippiä. Maku on humalainen, pehmeästi. Greippi kuivattaa jälkimaun. Selkeää jälkeä on lappeenrantalaiselta panimolta tullut. 0,4 l, 5,0 %, 4/5
Tilaa:
Blogitekstit
(
Atom
)