maanantai 6. heinäkuuta 2015
Bomonti Filtresiz %100 Malt
Hellepäivän viilennyksekseen olut on kyllä hyvää. Turkkilaisen Bomontin suodattamaton versio on pullotettu huurteisenoloiseen pulloon. Pullon sisälmys on lageria, joka on pehmeää ja helppoa. Auringonpaisteessa tämä olut lämpenee nopeasti, joten on juotava nopeasti. Makuhermojen mielleyhtymiin kietoutuu puumaisuutta, vehnää ja maissiolutta. Pitää mielen viileänä yhden pullollisen ajan. Ehkä parasta turkkilaista? 50 cl, 4,8%, 3/5
Tunnisteet:
3
,
aurinko
,
helle
,
helppo
,
huurteinen
,
kietoutua
,
maissi
,
mieli
,
pehmeä
,
puu
,
suodattamaton
,
Turkki
,
vehnä
Sijainti:
Istanbul Istanbul
sunnuntai 5. heinäkuuta 2015
Efes Malt %100 Malt
Turkinmatkan ensimmäinen Efes maistuu hyvältä, sitten tuntuu että alamäki alkaa, siis maussa. Siis mielikuvat, myönnettävä on, jylläävät aina välillä arvosteluissa. Nyt olen lisännyt perus-Efesin perään mallasta jopa 100%, joten tämä maistuu nyt paremmalta. Väritys on peruslager, maussa on mallasta. Jostain syystä olut tuntuu hiilihapottomalta ja sitten taas poreilevalta. Ennen maltaan makua maistuu vetiseltä. Voisi saada paremmankin arvosanan, ja lopulta vaihdoinkin pykälää paremmaksi, ehkä minareettien kutsu oli syynä. 50 cl, %5, 3/5
Tunnisteet:
%100
,
3
,
alamäki
,
ensimmäinen
,
hiilihappo
,
kutsu
,
lager
,
mallas
,
minareetti
,
poreileva
,
pykälä
,
Turkki
,
vetinen
keskiviikko 1. heinäkuuta 2015
Efes Dark
Turkkilainen tumma olut ei ole ihan mielikuvien ykkösvaihtoehto, kun mietin hyvää olutta. Mutta onhan tätäkin maistettava. Ihan yksinkertaisella reissulla ei löytynyt olutkauppaa tai -ravintolaa, mutta "olutkauppa" nyt kuitenkin löytyi Istanbulin Haremistakin. Efesin Dark näyttää vähän värjätyltä, tai kauniisti sanottuna brown alelta. Vaahtoa on, makuakin on. Mallasta ja makeutta, lopuksi jotain hapokkuutta. Turkkilainen auringonpaiste haluaisi lämmitellä mieluummin vaaleampia oluita. 50 cl, 5,5%, 2/5
Tilaa:
Blogitekstit
(
Atom
)