lauantai 7. maaliskuuta 2015

Notkea Nipa

Lahtelaisen Teerenpelin IPA-olut odotteli jääkaapissa ja valikoitui kiireisen viikon ensimmäiseksi blogitukseksi. Käväisin tänään Lahden loistavassa Mamma Maria italialaisessa ravintolassa lounaalla ja sieltä poistuessa autoilin sitten Teerenpelin ravintolan ohitse. Ikävä kyllä en ehtinyt sisälle. Nipan notkeudesta en tiedä mutta NIPA on ihan hieno olut. Väri on sameisen oranssi, tuoksussa on yllättävän paljon hedelmiä ja pieni hiivan häivähdys. Maku on greippinen, katkeroa on sopivasti. Jotain voisi olla vielä enemmän, vaikutelmaksi jää nyt vähän sellainen ihan hyvää ja voisi tätä toisenkin juoda. Mieleen tulee kyllä että ei tämä nyt niin notkeaa ole, vaan vähän kulmikkaampaa. Kulmia olisi voinut olla enemmänkin. 33 cl, 6,6 %, 4/5



lauantai 28. helmikuuta 2015

Brewer's Special Saison

Toinen pullollinen maistuisi tässäkin saison-maistelusessiossa vielä paremmalta. Alkon käsityöläisolutkattauksen saison tulee Saimaan Juomatehtaan tyylikkään pullon sisältä. Maku on hapan ja humalainen, etiketissä mainittu citrus jää taka-alalle. Olut kuivuu suuhun, hiivaa on paljon. Vähän tulee kuitenkin omenaviini mieleen, siis sellainen todella kuiva, hiilihappo lisää kuivuutta ja happamuutta. 
330 ml, 6,0%, 4/5



torstai 26. helmikuuta 2015

Laitilan Mississippi Beer Yalobusha

YouTubesta löytyvä BBQ Bacon Sushin valmistuksen tunnelmointia tukevoitti Laitilan paras olut. Amerikkalainen Yalobusha-panimo on onnistunut poistamaan mullanmaun laitilalaisesta oluesta. Höyryolut on lageria, mutta humalan maku on voimakkaampaa. Olut on kirkkaahkoa, mutta höyrykö sitten on kuitenkin vähän samentanut hiukan väriä. Kivan pehmeästi humalat pyörii suussa. Kun pullollinen on juotu, niin huomaa harmittelevansa sitä että missä toinen. Tuota on pakko pitää onnistuneen oluen merkkinä. 33 cl, 5,0%, 4/5