tiistai 19. elokuuta 2014

Óllenaut Eesti Rukki Eil

Eestiläinen ruisolut yllätti täyteläisyydellään. Lähes musta olut oli kuin saaristolaisleipää, vai olikos siellä Virossakin samanlaista mustaa makeahkoa leipää, Saarenmaalla? Maku on täyteläinen, jälkimaku mukavasti etäisesti humalainen, suutuntuma on vähän ohuehko, outo yhdistelmä. 330 ml, 5,3%, 4/5


lauantai 16. elokuuta 2014

Pöide Rukkiõlu

Hiilihappoa on liikaa tässä saarenmaalaisessa ruisoluessa tai sitten makua on vaan yksinkertaisesti liian vähän. Jälkimaussa on makeutta, ruisleipä ei maistu yhtään tässä sahdinvärisessä oluessa. Tyylikkään yksinkertaisessa etiketissä suositellaan juontilämpötilaksi 8-10 astetta ja sitä tuli noudatettua tarkasti, olisikohan lämpimämpi ollut parempaa? Lasin loppua kohden liika hiilihappo katoaa, ja vähä paljastuu hiivaa ja leipää. 313 ml (oho, jonkinlainen viittaus Aku Ankan autoon?), 5,2%, 3/5

perjantai 15. elokuuta 2014

Bryggeri IPA

Hämeen keskiaikamarkkinoiden olutpihalla maistelin tuopillisen Bryggerin IPAa. Kunnon IPAahan tämä on, kuivuu ikeniin ja laittaa janottamaan lisää. Vähän on yksiulotteinen, mutta ei ole huonoa. Jälkimaussa olut parantaa selvästi. Useampikin kyllä maistuisi. 
0,4l, 5,5%,4/5