lauantai 19. huhtikuuta 2014
Laitilan Kievari Mämmi
Pakkovalinta pääsiäisolueksi oli tämä mämmistout. Musta olut kerää päälleen mukavan vaaleahkot vaahdon. Varmasti tämä riittäisi ateriaksikin värin puolesta ainakin. Pientä vetisyyttä on, no oluthan on suurimmaksi osaksi vettä. Kivaa kuplintaa ja kahvin makua on ujutettu tähän limppumaiseen nesteytettyyn mämmiin. Ehkä kuitenkin vuoden viimeinen mämmi. 33 cl, 5,8%, 4/5
Tunnisteet:
4
,
ateria
,
kuplinta
,
limppu
,
mämmi
,
nesteytetty
,
pakkovalinta
,
pääsiäinen
,
Stout
,
vaahto
,
vetinen
perjantai 18. huhtikuuta 2014
Ørbæk Påske Bryg
Syövätkös norjalaisetkin mämmiä, tuli heti mieleen kun tätä maistelee. Ehkä tuo etiketin pääsiäispupu ja pitkäperjantai vähän auttoivat mieltä kysymyksen mietinnässä. Mausteita on mukavasti, etiketti lupaa kardemummaakin. Jälkimakua analysoidessa löytyy viitteitä mausteista. Mukavan makea, silti hiilihappoakin mukavasti. Ihan hyvää, kyllähän tätä voi aina pääsiäisenä juoda, onneksi pääsiäinen on vain kerran vuodessa, vähän niinkuin mämmiäkin. 50 cl, 7,2%, 4/5.
Tunnisteet:
4
,
analysoida
,
hiilihappo
,
jälkimaku
,
kardemumma
,
kerran
,
kysymys
,
luvata
,
Makea
,
mauste
,
mämmi
,
norja
,
pitkäperjantai
,
pupu
,
pääsiäinen
,
syödä
,
viite
torstai 17. huhtikuuta 2014
Chimay Tripel Peres Trappistes
Etiketin mukaan ainakin trappistiolutta juomalla tekee hyvää, sehän sopii pääsiäisen hyväksi työksi. Tämä pakottaa uudelleensijoittamaan itseni maailmassa, henkisesti. Hiivaa, kuivuutta, hiilihappoa ja lopuksi maustekoukku (pippuri) on analyysinä. Hienosta analyysistä huolimatta suutuntuma on yllättävän mauton, maku tulee esiin vasta nielaistessa, mutta jälkimaku on täyttävä. Väri on punaiseen taittuva ja samea. Olut paranee juomalla. Tuo kyllä pätee kaikkiin maailman oluisiin.
Tunnisteet:
5
,
amalyysi
,
etiketti
,
henkinen
,
hiilihappo
,
hiiva
,
hyvä
,
jälkimaku
,
kuiva
,
maailma
,
maustekoukku
,
Mauton
,
nielaista
,
Pippuri
,
punainen
,
pääsiäinen
,
trappisti
,
työ
,
uudelleensijoittaa
Tilaa:
Blogitekstit
(
Atom
)